Waarom Hangloose Baby

 • Geplaatst op
 • Door Daniël Ledeboer
 • 2
Waarom Hangloose Baby

Dikwijls wordt mij gevraagd hoe het komt dat Hangloose Baby zo succesvol is. Het feit dat we met vijf vaders aan tafel hebben gezeten, pratende over het thema baby, wat menig mede kroegbezoeker de wenkbrauwen deed fronzen heeft zeker aan de populariteit bij gedragen.

Echter is dat enkel het verhaal eromheen. Wat maakt Hangloose Baby nou zo’n goed product? De grote hamvraag in een ontwikkelproces, de waarom. Waarom hebben mensen jouw product nodig? En waarom doe je wat je doet?

Toen ik vader werd van m’n eerste zoon Ziggy. Inmiddels 10 jaar oud. Miste ik een product waar Ziggy veilig, vrij en geborgen in kon liggen. Op de bodem van de box had ik het idee dat hij niet helemaal comfortabel lag. En de hele dag in de wieg was ook geen optie.

We hebben toen een hangmat voor in de box gekocht. Hoe relaxt is dat. Zelf een fervent liefhebber van de hangmat zag het wel voor me. Tijdens de eerste momenten van je leven zwevend in de box. Dat kon alleen maar een heel rustig kind worden. Daarnaast adviseerde onze kraamverzorgster een baby hangmat omdat het goed was tegen de krampjes.

Eenmaal thuis, toen de hangmat geïnstalleerd was en ik Ziggy erin neerlegde bleek dat het tegendeel waar was. Opgevouwen en dubbel geklikt, hij vond het niks.

Uiteindelijk hebben we een oplossing gevonden met het voedingskussen. Heb een nestje op de bank gemaakt waar Ziggy zeer comfortabel een hoop uurtjes in heeft doorgebracht.

Jaren later toen ik na een kraamvisite bij m’n buurman een vierkante hangmat gemaakt van badstof in de box zag hangen wist ik meteen dat dit het antwoord op mijn zoektocht van toen der tijd was. Kindje lag geborgen, lag vrij, en het zag er zeer comfortabel uit. Tevens lag de baby in tegenstelling tot Ziggy met een rechte lighouding.

Zelf ben ik een tegenstander van het vastgespen van baby’s in diversen stoeltjes zoals wippers, de maxi cosi, en andere ellende. Uitgezonderd van de auto ritjes geloof ik in vrije bewegingsontwikkeling van de baby.

Vooral tijdens de eerste levensfase als de baby nog moeite heeft met de strekking en gehinderd wordt door onwillekeurige bewegingen is het goed als het kind zich vrij kan bewegen. Baby’s hebben ruimte nodig om een goede basis te leggen in de motoriek.

Hangloose Baby staat voor deze vrije bewegingsontwikkeling. Het kleed biedt namelijk gevoel van geborgenheid en stimuleert de vrije bewegingsruimte. Het heet niet voor niets ‘Hangloose’. Hoop dat ik met dit verhaal antwoord heb kunnen geven op de ‘waarom’ vraag van ons succes.

Het is onze missie geworden om tijdens de eerste levensfase bij te dragen aan de ontwikkeling van de baby. ‘Sorry Ziggy, dat ik niet eerder op dit idee kwam. Misschien, dat over twintig jaar jouw kinderen wel Hangloose Baby kunnen zijn’. Ik zal er in ieder geval eentje voor je bewaren.

Gegroet, Papa Daan

Reacties

 1. Daniel Ledeboer Daniel Ledeboer

  Hoi Arnie, om te beginnen bedankt voor je reactie op mijn blog. Ziggy is een stoere en een geliefde jongen van 12. Te danken vooral aan zijn naam. Zijn broer heet Django. Een mooi duo met sterke namen. Denk voortaan na voordat je een opmerking plaatst over andermans namen. Je kan mensen daarmee kwetsen. Vooral als je zelf Arnie heet!!! Mvg papa Daan

 2. arnie arnie

  sorry hoor maar een vader die zijn kind ziggy noemt is toch bij voorbaat niet geloofwaardig en serieus te noemen? is gewoon kindermishandeling

 3. Daniel Ledeboer Daniel Ledeboer

  Hoi Conny, bedankt voor je leuke reactie. Hangloose is te koop via onze eigen site. www.hangloosebaby.com

 4. C Korstanje C Korstanje

  Ik ben sinds kort oma,! Ik heb altijd in de kraamzorg gewerkt.De trend om ze tegenwoordig als zo jong,net geboren,al in de box te leggen,vind ik helemaal niets.
  Veel te hard enz alleen maar nadelen zie ik daar in!
  Maar wat ik hier zie lijkt me geweldig!
  Waar kan ik zoiets kopen en wat kost het?
  Vriendelijke groet Conny

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
© Copyright 2024 Hangloose Baby - Powered by Lightspeed